Sezon grillowania.

Lato to najpiękniejsza pora roku. Niewątpliwie jest to pora, gdzie ludziom więcej się chce, ma się więcej czasu, bo dzień jest dłuższy, pogoda jest dużo ładniejsza niż w inne pory, można więc to wykorzystać na mnóstwo sposobów. Nikt sobie nie wyobraża lata bez rozpoczęcia i zakończenia sezonu grillowego. Kogo z nas nie kusi zapach pieczonego mięska? Kiedy przychodzi weekend na podwórkach roznosi się zapach już od południa. Wtedy każdy z nas mówi: sezon się już zaczął. Grill to dobre rozwiązanie na każdy posiłek. Przeważnie na obiad i kolację. Pamiętajmy jednak, że mocno spieczone mięso nie jest dobre dla naszego organizmu. Sezon grillowy ogólnie źle wpływa na nasze samopoczucie, zawsze, ale to zawsze jesteśmy przejedzeni. Nigdy się nie zdarzyło, żeby zjeść tylko jedną rzecz z grilla i odjeść. Jak już się usiądzie to się siedzi i smakuje kolejnych potraw. Do tego piwko mocno schłodzone i pakiet gotowy. Niestety to zły pakiet dla naszego organizmu. Dlatego żeby nie było nam tak ciężko można manewrować w wyborze dania z grilla. Na przykład zjeść mięsko i do tego jakieś warzywa grillowane. Pyszne są pieczarki, papryka, śmiało można zjeść warzywa zamiast kolejnej kiełbasy. Grill odbywa się wieczorem, wiec najczęściej potem najedzenie kładziemy się spać. To znowu duży błąd. Po takim najedzeniu się najlepiej odbyć spacer. Ale jak iść na spacer skoro na stole jeszcze czeka pyszna kaszanka? Dlatego sezon grillowy to nie tylko same plusy, ale również odbicie na naszej wadze. Trzeba jeść wszystko w umiarem małymi porcjami, żeby tylko kosztować, po kawałku, po połowie, a nie po całym, a potem nie móc się ruszyć.

UDOSTĘPNIJ
Poprzedni artykułSieciówki – śmieciówki